Test
Med bobil til Voss (Bavallen) og Lønahorgi

Med bobil til Voss (Bavallen) og Lønahorgi

Lønahorgi er et fjell i Voss kommune i Hordaland. Det ligger ca. 8 kilometer nord for Vossevangen, på nordvestsiden av Lønavatnet. Fjellet har en høyde på 1 410 meter over havet.

På Lønahorgi står en radio- og TV-sender som er god synlig fra veien når en f.eks kommer kjørene fra Granvin. Turen starter ved parkeringsplassen i Bavallen. Man følger en T merka sti på vei oppover. Fra Nyestølen veksler det mellom grusveg og sti.  

På toppen belønnes man med en nydelig utsikt. Turen er på ca 18 km. t/r. og man bør beregne å bruke minimum 5 t til turen.

Det er mulig å overnatte med bobil i Bavallen. Se bildet under. Det er satt av plass for bobiler på en av parkeringsplassene fram til skisesongen starter. Det er Voss Resort står bak tilbudet. Pris kr 200 uten strøm. Det er tilgang til toalett/dusj i bygget ved siden av resepsjonen. Man betaler med Vipps. Nærmeste tømmestasjon er å finne på Skulestadmo. Du finner oversikt over bobilparkeringer,  campingplasser og tømmestasjoner her Tømmestasjoner - Norge (Norway)

 

Related Articles

Artikkelsøk