Test
Bergen kommune Bergenshallen bobilparkering

Bergen kommune uten egen bobilparkering

12. oktober 2020 ble bobilparkeringen ved Bergenshallen nedlagt. Bergen kommune har dermed ikke noe eget tilbud til bobilbrukere. På kommunen sine nettsider anbefaler man å benytte campingplasser istedenfor.

At Norges nest største by ikke lengre har et eget tilbud til bobilbrukere, er noe svært mange har fått med seg og misnøyen i bobilmiljøet er meget stor. Bobileksperten har i den forbindelse vært i kontakt med kommunen for informasjon om hvilke planer man har på sikt med å etablere et nytt alternativ.

Bergen kommune informerer:
Bobilparkeringen på Sletten var et samarbeid mellom Bymiljøetaten og Etat for idrett i Bergen kommune. Fra 12. oktober ble denne avtalen avsluttet, da Etat for idrett har behov for området selv. Per dags dato har vi derfor ikke et kommunalt tilbud om bobilparkering. Vi har forståelse for at bobilbrukerne synes at dette er frustrerende, men vi har ikke egnet areal tilgjengelig. Vi jobber med å få avklart mulighetene for å på plass ny bobilparkering i Bergen kommune.

Det betyr at besøkende og turister fra inn og utland må se seg om etter andre alternativ i tiden som kommer inntil det foreligger et nytt alternativ.
Vi kan bare håpe at Bergen kommune vil se til andre kommuner som f.eks Ålesund kommune hvor man virkelig satser på bobilturisme. Her har man allerede 50 sentrumsnære plasser og det legges i disse dage opp til mer enn dobling av tilbudet. Med 55 nye plasser kan Ålesund kommunen tilby 105 bobilplasser når alt er på plass.

Foto: Visitbergen.com. Bobilparkeringen ved Begenshallen som nå er nedlagt.

Related Articles

Artikkelsøk