Test
Med bobil til Odda og Buerbreen

Med bobil til Odda og Buerbreen

Bobileksperten har vært i Odda for å gå noen av de mange fjellturene i området. Vi tok inn på Odda bobilcamp som befinner seg sentralt plassert på kaien i Odda sentrum. 

Herfra har man flott utsikt utover fjorden og opp mot de høyeste toppene i Odda. Har man behov for å shoppe eller man er sulten finner man butikker og spsiesteder et steinkast unna. Odda er et flott utgangspunkt dersom man ønsker å benytte seg av de mange aktivitetstilbudene i Hardanger området. Her finnes det et utall fjellturer eller man kan ta et cruise på fjorden med Visionof The Fjords. Vi var her denne gangen for å gå noen av fjellturene i området. Den mest kjente fjellturen går inn til Trolltunga. Den starter i Skjeggedal 12,5 km fra bobilcampen. Det er mulig å ta shuttlebusser mellom Odda Skjeggedal. 

Foruten Trolltunga har Odda og Hardanger mange andre flotte turer å by på. Vi så oss ut to flotte alternativer i nærheten mens vi først var her. Første tur gikk til Buerbreen som er en av brearmene som skyter ut fra Folgefonna som er Norges 3. største isbre. Den andre turen gikk til Rossno som er den høyeste av fjelltoppene rundt Odda. Varden på Rossnos er synlig fra bobilparkeringen og ligger 1401 m.o.hDet kommer med en egen artikkel fra Rossnos etter hvert. 

Buerbreen
Turen opp til breen starter ved Buerbreen carpark som ligger ca. 8 km fra Odda sentrum. 
Det er mulig å kjøre opp og parkere med bobil på dagtid. Bobiler er velkommen, og det koster kr 150 for dagparkering. Siden vi har med scooter, tok vi inn på bobilcampen først og kjørte med scooteren opp til parkeringsplassen. Det er tilrettelagt for parkering av bobiler ved den innerste parkeringsplassen. Buerbreen ser man i bakgrunnen midt i bildet.

Turen opp til breen er spektakulær og man krysser noen av de mindre sideelvene. Stien opp er tilrettelagt med bruer der hvor det er behov for det. Noen steder må man holde seg i tau da det er noen korte men bratte partier. Det var ekstra mye vannføringen denne dagen, så vi gikk oss et forfriskende fotbad. Da var det bare å få av seg skoene og vade over.

Under hele turen har man en flott utsikt mot breen og elven. Det er en mektig opplevelse man får på toppen når man ser de massive ismassene.
Turen opp fra parkeringsplassen er på drøye 2,5 km. 
ca 5 km t/r.


Nyttig informasjon

https://www.hardangerfjord.com/odda/ting-a-gjore/fotturer 
http://booking.visitflam.com/no/se-gjore/1925261/fjord-cruise-hardanger/showdetails

 

Related Articles

Artikkelsøk