Test
Med bobil til Dovrefjell

Med bobil til Dovrefjell

Bobileksperten har vært på Dovrefjell med bobil og besøkt Viewpoint Snøhetta og gått Moskusstien.Begge deler anbefales på det sterkeste.

Viewpoint Snøhetta. 
Når man kommer til Hjerkinn er det skiltet Viewpoint Snøhetta. Fra E6, ta av mot "Hjerkinn stasjon", og sving til høyre i første kryss. Utkikkspunktet er lett tilgjengelig fra den store parkeringsplassen som er tilrettelagt for de som ønsker å besøke utkikkspunktet. Fra hovedveien går det en grusvei opp til parkeringen som kan være litt humpete, men det er ingen problemer med å ta seg opp dit med bobil.  Ved dagsbesøk kan man parkere helt gratis. Det er ikke tillatt å parkere over natten med bobil. Det finnes flere overnattingssteder i nærheten hvor man kan ta inn. Oversikt over bobilparkeringer og campingplasser finner du på Bobileksperten sin nettside www.bobileksperten.no 
Fra parkeringen er det ca. 1,5 km til fots opp til utsiktspunktet som ligger på Tverrfjellet. Her har du en fantastisk utsikt mot Snøhetta. Husk å ta med kikkert, da har du større mulighet til å få øye på Moskus.

Parkeringsplassen nedenfor Viewpoint Snøhetta. 


Ved utkikkspunktet har man en fantastisk utsikt mot Snøhetta med mulighet til å få øye både på moskus og villrein.

Snøhetta ser man helt til høyre i bildet.

Moskusstien.
Det finnes mange flotte turmuligheter i område. Vi kan på de sterkeste anbefale å gå moskusstien. Her er det mulighet for å legge ut på en lengre rundløype på ca. 17-18 km eller velge en kortere variant. Vi tok hele rundløypen fra Jøroskloppa parkering. Her er det lov å overnatte med bobil. Kommer en hit litt ut på dagen passer det fint å parkere her for så å gå turen neste dag.  Man kan også parkere ved Grønbakken parkering, men her er det ikke tillatt å campe over natten. Fra dette området kan man også velge å gå en del av Pilgrimsleden, stien går rett utenfor bobildøren. Vi tok for oss moskusstien med start fra Jøroskloppa parkering. Vi gikk ca. 600 meter mot Hjerkinn og krysset broen. Derfra er løypen godt merket. Dersom man ikke har god tid kan man parkere ved Kongsvold Fjeldstue. Her går det en sti rett opp i moskusland. Det er i området rundt Høgsnyta det sies at det er størst mulighet til å få øye på denne fantastiske skapningen.

Jøroskloppa parkering hvor man kan parkere over natten med bobil.

Mange flotte plasser underveis

Bildet tatt fra toppen av Høgsnyta. Herfra har man den beste utsikten mot moskusstiene i området. Vi hadde dessverre ikke hellet med oss denne gangen. Men dette er garantert en tur vi kommer til å ta om igjen ved en senere anledning.

 

Related Articles

Artikkelsøk