Test
Bruk AutoPASS-brikken i Skandinavia

Bruk AutoPASS-brikken i Skandinavia

AutoPASS er systemet for innkreving av bompenger på norske veier – eid og driftet av Statens vegvesen. AutoPASS-brikken kan også benyttes ved passering i bompengeanleggene på Øresundsbroen.  Storebæltsbroen samt på ferger mellom Sverige og Danmark.

Med gyldig AutoPASS-avtale/brikke kan du passere gjennom alle AutoPASS- og EasyGo-anlegg, både i Norge og i utlandet

  • Med brikke:
    • kan du se passeringer og kostnader på Min side
    • får du faktura fra selskapet som ga deg brikken
  • Uten brikke:
    • betaler du full pris
    • får faktura fra selskapet som eier bomstasjonen (bompengeselskapet)

Skal du på bobilferie i Skandinavia, da kan du for eksempel bruke AutoPASS-brikken ved passering i bompengeanleggene på Øresundsbroen og Storebæltsbroen. Med gyldig AutoPASS-avtale/brikke kan du passere gjennom alle AutoPASS- og EasyGo-anlegg, både i Norge og i utlandet. EasyGo er en tjeneste som gir deg mulighet til å benytte AutoPASS-brikken din i bomstasjoner i Norge, Danmark og Sverige. AutoPASS-brikken kan også brukes til å betale på enkelte ferjeforbindelser i Sverige, Danmark og Tyskland.

EasyGo-samarbeidet

EasyGo er et samarbeid mellom Norge, Sverige, Danmark, Slovenia og Østerrike som muliggjør bruk av én og samme elektroniske bombrikke i alle land når du passerer i bompengeanlegg, på ferger og broer. I Norge heter brikken/avtalen AutoPASS, brikken omtales i andre sammenhenger som OBE (On-Board Equipment) for betaling på alle bomstasjoner tilknyttet EasyGo. Fordelen med EasyGO-samarbeidet for deg som kunde er at du mottar en felles faktura for alle passeringene.

For oversikt over alle bompengeanlegg som er med i EasyGo ordningen, se https://easygo.com/countries

Rabatter.
For å oppnå større rabatter i bompengeanlegg utenfor Norge er det ikke nok med bare å ha AutoPASS brikken. Man må inngå avtale med de ulike bompengeanleggene for å oppnå de beste rabattene. Nedenfor har vi tatt med et par eksempler på hvordan dette kan gjøres.

Øresundsbroen
Skal man over Øresundsbroen kan det lønne seg å inngå BroPass-avtale. Du kan også spare tid og penger på å kjøpe billett på nett. For nærmere informasjon om BroPass-avtale og priser for Øresundsbroen se https://www.oresundsbron.com/sv/priser

Storebælt 
Prisen for at kjøre over Storebæltsbroen kan variere. Du får ikke automatisk rabatt når du kjører over broen. Prisen er avhengig av om du har en Storebælt Privatavtale, om du betaler med bizz/nummerplate betaling samt når og hvor du kjører over. 
Oversikt over priser finner du her. Priser 2023. Privat (storebaelt.dk)

 


Avslutte AutoPASS avtale ved salg av bil.
Det er viktig å avslutte AutoPASS-avtalen med én gang på Min side dersom du selger bilen. AutoPASS-avtalen er personlig. Hvis du tar ut brikken, men ikke sier opp avtalen, må du fortsatt betale for passeringene til den gamle bilen. Hvis du skal bruke bombrikken på en ny bil, må du endre bilnummeret på bombrikken på Min side. Da blir også AutoPASS-avtalen avsluttet på den solgte bilen. Har du solgt bilen anbefales det å inngå en avtale med ny eier om hvem som skal betale for eventuelle bompasseringer på salgsdagen. Da kan dere enkelt gjøre opp dere imellom hvis passeringer etter salgstidspunktet kommer på din faktura.

AutoPASS Min Side
På AutoPASS min side finner du oversikt over brikker og avtaler. Her kan du flytte brikker mellom kjøretøy samt laste ned faktura informasjon for bompasseringer.

AutoPASS Min side

Nyttige linker:

https://www.autopass.no
https://easygo.com/
https://www.oresundsbron.com
https://www.storebaelt.dk/

Oppdatert 08.03.23.

Related Articles

Last ned KvoteAppen!

Last ned KvoteAppen!

Artikkelsøk