Test

Gratis fergesamband i Norge

Fra 1. juli 2022 ble ferjesamband som hadde under 100.000 passasjerer i 2019 gratis å benytte. Fra 16.8.2023 ble ytterligere 16 samband gratis.
I den forbindelse har Bobileksperten laget kart med oversikt over samband som er gratis slik at det er enkelt for deg å få oversikt over hvilke det gjelder.

Nederst i artikkelen finner du kart over samband som er gratis å benytte. Utgangspunkt for oversikten er samband som er med AutoPASS for ferje-samarbeidet. Dersom samband ikke er med å oversikten kan dette være fordi at samband ikke er med i AutoPASS for ferje-samarbeidet eller at sambandet ikke er godkjent som gratissamband. Med gratis ferge blir terskelen for å besøke øysamfunn i Norge lavere. 

For enkelte samband er det strekninger som ikke er gratis. Vi håper at denne oversikten kan bidra til nye og spennende bobil og camping opplevelser. På www.bobileksperten.no Du finner du oversikt over 2.500 bobilparkeringer og campingplasser i Norge der mange av disse er skjulte perler i øysamfunn. Se ytterligere informasjon om samband og begrensninger her Gratis ferjer - AutoPASS-ferje (autopassferje.no)

Du kan tipse bobileksperten om korrigeringer eller om samband som burde vært med på oversikten Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Oversikten er oppdatert med 16 nye strekninger som ble gratis fra 16. august 2023.

Kart med oversikt over samband som er gratis å benytte.

Klide: Autopassferje.no og nrk.no

Oppdatert: 21.08.2023.

Foto: Karstein Eikås

Artikkelsøk